Hållbarhetspris

Hållbarhetspris

1

Neudorff har vunnit Europas mest prestigefyllda pris inom området för hållbar utveckling ”den Deutschen Nachhaltigkeitspreis”! Neudorff har vunnit i kategorin för företag upp till 499 medarbetare.
Bakom priset står bland annat den tyska regeringen, företagsorganisationer, UNESCO, UNICHEF, forskningsvärlden med flera andra intresseorganisationer. Priset delas ut till städer, företag och personer som arbetar med socialt ansvarstagande och omsorg om miljön och därigenom arbetar på ett sätt som är hållbart för framtiden.
Neudorff nominering låter enligt följande:
”W. Neudorff GmbH KG är en av de första tyska tillverkarna av växtskyddsprodukter och räknas inom detta område som pionjären inom hållbarhetsarbetet. En omfattande hållbarhetsstrategi är ledstjärnan för företagets agerande och utveckling av produktpaletten. Här gäller: Säkerhet för människor och djur. Företagets inriktning ger tydliga signaler i en bransch som annars inte ger mycket ljud ifrån sig inom hållbarhetsarbetet (fritt översatt).
Hans-Martin Lohmann, VD för Neudorff, ser vinsten som en bekräftelse för företagets mångåriga engagemang inom hållbar utveckling. ”Vi utvecklar och producerar inte enbart hållbara produkter, utan vi står fullt och fast bakom principen hållbar utveckling. Hela företaget arbetar med dessa principer. Så vi ser vinsten som en bekräftelse på vårt engagemang inom detta område.”