Historia

1854 grundade färghandlaren Wilhelm Neudorff företaget W. Neudorff GmbH KG i Königsberg.

I det ursprungliga sortimentet fanns badtillbehör, salver och tinkturer. Tidigt utvecklades produktpaletten, redan 1861 lanserades ”insektspulvret Spruzit” på marknaden. Grunden i Sprutzit produkten var naturpyretrum. Naturpyretrum är än idag en viktig beståndsdel i flera av Neudorffs produkter.

1903 W. Neudorff GmbH KG säljs till Wuppertal.

1959 Rudolph Lohmann förvärvar W. Neudorff GmbH KG och flyttar dess säte till Emmerthal i Weserbergland.

1961 Ledningen av företaget övertas av Hellmut Kuhlenkampff. Hans visionära och innovativa beslut ger Neudorff framgång. Kuhlenkampff fortsätter arbetet kring produkter som skonar miljön.

1991 Samarbetet med det kanadensiska forskningslaboratoriet startar.

1997 Samarbetet med det svenska företaget Miljöcenter AB startar och de första Neudorffprodukterna lanseras på den svenska marknaden.

1999 W. Neudorff GmbH KG certificeras enligt DIN EN ISO 9001.

2001 Produkten Ferramol Snigel Effekt lanseras på den svenska marknaden.

2004 Produkten Finalsan Ogräs Effekt lanseras på den svenska marknaden.

2005 - 2007 Flera myrprodukter lanseras på den svenska marknadenoch nu finns det ett komplett sortiment för alle myrproblem.

1

2007 Neudorff bygger en ny större försöksodlingsanläggning i Aerzen utanför Hameln. Den moderna försöksanläggningen värms upp med biogas och odlingarna bevattnas med regnvatten. Denna anläggning möjliggör för intensiv forskning på en hög nivå. Samtidigt gör Neudorff stora investeringar i att skona miljön och minska användning av miljöns resurser.

2008 Geting Effekt lanseras på den svenska marknaden.

2009 rengöringsserie vid namn Rent lanseras på den svenska marknaden.