Balkongväxter

1

Så mår balkong - och prydnadsväxterna bra

Med naturbaserade produkter från Neudorff skapar du de allra bästa förutsättningar för att växterna skall trivas och belöna dig med strålande färgprakt.

Växter behöver näring

Ute i naturen står växterna på ytor som ger rötterna obegränsat med utrymme. Rötterna kan breda ut sig och ta upp vatten och näring från ett stort område. Tack vare den naturliga sönderdelningen av organiskt material, t.ex. löv, förses växterna hela tiden med nya näringsämnen. Dina växter i krukor är hänvisade till dig för att få tillräckligt av de nödvändiga näringsämnena. Ge därför växterna Neudorffs organiska gödning regelbundet. Den består av vegetabiliska råmaterial. Du ger då dina växter dels huvudnärings - ämnena kväve (N), fosfor (P) och kalium (K), dels viktiga spårämnen, enzymer, vitaminer och tillväxt - ämnen. Allt dina växter behöver, i en enda flaska.

1

Effekt® Gödseltabletter - blom

  • Organiskt NPK gödsel 6-4-5 med råvaror från naturen.
  • Anpassade för prydnadsväxter.
  • Ograniska gödseldepåer i praktiskt droppformade tabletter.
  • Enkla att använda.
  • Naturlig långtidsverkan (minst 100 dagar).

För ett blomsterhav på balkongen

Vem kan tänka sig en balkong utan petunior? För att de skall blomma kraftigt under hela sommaren, behöver de mycket näringsämnen. Effekt Pensé- & Surfiniagödsel innehåller alla näringsämnen som behövs för yppig blomsterprakt. En extraportion järn från granbark gör att bladverket alltid håller sig mörkgrönt och kraftigt. Effekt Pensé- & Surfiniagödsel är ett organiskt flytande gödningsmedel med rent vegetabiliska ingredienser. Vid bevattning doseras gödningen enkelt i vattnet. Förutom näringsämnen innehåller gödningen ett antal enzymer och växtfrämjande substanser som stärker växterna och som också göder jorden. Med hjälp av detta gödningsmedel får du underbart prunkande balkongväxter, hela sommaren igenom.

1

Raptol® Bladlöss Effekt*

  • Effektivt mot skadedjur såsom bladlöss, cikador, spinnkvalster etc.
  • Innehåller naturliga verksamma ämnen: naturpyretrum och rapsolja.
  • God växtkompatibilitet.
  • Biologiskt nedbrytbart (enligt OECD 301F).

Neudorffs experter svarar

Kan jag låta växter övervintra på balkongen?
Ja, om vintern är mild. Ställ helst växterna på frigolit och linda in krukan och växten med isolerfolie eller säckväv i ett tjockt lager. Vattna frostfria dagar.

Hur skall jag övervintra prydnadsväxter inomhus?
Så ljust som möjligt och helst mellan 5 och 10° C. Ju kallare det är, desto mörkare kan det vara. Är det varmt och mörkt, växer det ut mjuka, långa kvistar.

Kan jag föröka mina balkongväxter själv?
Ja! I augusti tar du sticklingar från knopparna, som får vara högst 10 cm långa. Ställ dem i ett glas med vatten så att det bildas rötter. Därefter sätter man dem i såjord, som skall vara så fri från torv som möjligt.

 

*Använd växtskyddsmedel med försiktighet. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.