Gräsmattor

1

Lek och skoj på gräsmattan - med naturlig skötsel

I trädgården upptas den största ytan normalt av gräsmattan. Den utsätts för en hel del påfrestningar men skall ändå vara så lättskött som möjligt – en barnlek med de naturbaserade gräsmatteprodukterna från Neudorff.

Gödsla miljömedvetet

1

Om gräsmattan inte gödslas blir den med tiden blekgrön, och ogräset sprider sig kvickt. Använd det organiska Gräs Effekt och du får snabbt en naturligt grön och härligt tät gräsmatta. Detta då gräset förses med alla näringsämnen som behövs för en sund tillväxt. Den växer mer på bredden än på längden, och du behöver inte vara rädd för att du måste gå med gräsklipparen varje lediga stund! På hösten behöver gräset en extra portion kalium. Det gör den mindre känslig mot frost, och nästa vår kan du glädjas åt en frisk gräsmatta. Sprid alltså Gräs Effekt i september.

Gräs Effekt®

<link http://www.neudorff.se/index.php?id=1688>Se våra övriga KRAV - märkta produkter.</link>
2
 • Organiskt NPK-gödsel 10-1,3-4 med råvaror från naturen.
 • Ger ett tätt och naturligt grönt gräs som håller mossa och ogräs borta.
 • Naturlig direktverkan och långtidseffekt.
 • Innehåller MyccoVital® (Mykorrhiza), en svamp som lever i symbios med gräset och gör så att rötterna tar upp mer näring.
 • Ger ett starkare gräs som bättre står emot torka och frost.

MyccoVital® för vitala gräsmattor

Gräs Effekt är berikat med MyccoVital®. Det består av ett urval av mykorrhizasvampar. Dessa nyttiga svampar lever i symbios med gräsets rötter, där båda parter gynnas. Svamparna får överflödiga kolhydrater från rötterna, samtidigt som växten får extra näringsämnen och vatten från svampkulturen. Det ökar gräsets motståndkraft mot torka och ger en stabil tillväxt - något som du kommer att märka nästa torra sommar.

Vitalisera jorden

Gräsmattejorden får ofta stå tillbaka när det gäller skötsel, vilket straffar sig med tilltagande hoppackning av jorden och dålig genomrinning. Mossa breder ut sig och gräset växer dåligt. Jord Effekt ger jorden tillbaka humus i koncentrerad form, den som ju försvinner med ständiga klippningar. Dessutom blir jorden luckrare igen på lång sikt, och rötterna kan utvecklas bättre. Rötterna växer ned i djupare jordlager och står bättre emot torka.

1

Jord Effekt®

 • Organiskt jordförbättringsmedel.
 • Innehåller brunkol (lignit) blandat med vulkaniskt stenmjöl.
 • Aktiverar och stärker rotsystemet.
 • Ger en tät och stark gräsmatta.
 • Ökar rötternas förmåga att tillgodogöra sig gödsel genom att näring och vatten bibehålls i jorden.
 • Verkar förebyggande mot mossa och ogräs.

Neudorffs experter svarar

Om jag gödslar två gånger om året behöver jag ju klippa gräset hela tiden. Det vill jag inte!
Det förstår vi så väl! Med det organiska gödningsmedlet från Neudorff växer gräsmattan framför allt på bredden, inte speciellt mycket på höjden. Den blir vackert tät, utan att du behöver klippa jämt och ständigt.

Jag har barn och husdjur. Får de leka på gräsmattan efter gödslingen?
Ja, det är inga problem med våra gödningsmedel. Produkterna kan spridas medan barn och husdjur befinner sig i trädgården, eftersom de är helt riskfria.