Myror

1

Slut med krypandet

1

Myror inomhus är till förtret för många, eftersom myror ju oftast förekommer i stora antal. Neudorffs miljöanpassad produkter går till botten med problemet.

Små plågoandar

Myror kan vara riktigt besvärliga. Inomhus kryper de runt över livsmedel och på terrassen kan de gräva stora hål under plattorna, något som kan utgöra en snubbelrisk. Här kan man ta hjälp av produkterna från Neudorff. De finns i olika användningsformer och erbjuder alltid rätt lösning i kampen mot de krypande objudna gästerna. Produkterna verkar snabbt och tillförlitligt med naturens egen kraft.

Neudorffs experter svarar

Det är fullt med myror på mina pionknoppar, fast jag inte kan se till några bladlöss. Kan myrorna ställa till med skador?
Generellt sett skadas inte växterna av myror. Pionernas knoppar har fina hår som utsöndrar en söt saft och lockar till sig myrorna, som äter av den. När alla knoppar har slagit ut och sockerkällan har tagit slut, försvinner myrorna igen.

I helgen upptäckte jag ett myrstråk som gick tvärs över köksgolvet. Myrorna gick till ett skåp där jag förvarar sirap. Jag ställde en dosa Myr Effekt vid stråket men myrorna ignorerar den totalt. Vad har jag gjort för fel?
Ibland måste man övertyga myrorna och locka dem mot betet. Placera Myr Effekt helst direkt på myrstråket och avlägsna alla sockerhaltiga livsmedel ur myrornas omgivning. När myrorna väl har börjat äta ur fällan, kommer de tillbaka dit hela tiden. De bär med sig betet till stacken eller boet och ger det till avkomman. På det sättet får man bukt med hela myrsamhället.

1

Loxiran Myr Effekt® Pumpspray*

  • Innehållsämne: 2,5 g/l pyretrum.
  • Användningsfärdig spray för bekämpning av myror. Speciellt framtagen för att bekämpa myror utomhus på större ytor.
  • Innehåller inga pyretroider eller andra syntetiska ämnen.

Produkter för varje problemområde

Problemområden Loxiran Myr Effekt® Pulver* Loxiran Myr Effekt® Utvattning* Spinosad Myr Effekt® / Refill* Loxiran Myr Effekt® Spray* Loxiran Myr Effekt® Pumpspray*
Kök x x
Balkong x x x
Terrass x x x x x
Trädgårdsgångar x x x x x
1

Loxiran Myr Effekt® Pulver*

  • Innehållsämne: 1,74 g/kg pyretrum.
  • Användningsfärdigt pulver för bekämpning av myror utomhus på tex uteplatser, terrasser och icke-odlad jord.
1

Loxiran Myr Effekt® utvattning*

  • Innehållsämne: 1,74 g/kg pyretrum utvunnet från krysantemumblomman (extrakt från chrysanthemum cinerariaefolium).
  • För bekämpning av myror under gångplattor och i jord.
  • Specialanpassad för att blandas i vatten och vattnas ut.

Värt att veta om myror

Myrorna räknas till de "sociala" insekterna. Över hela världen finns det ca 12 500 arter, därav förekommer ca 180 arter i Europa. De bor i olika stora samhällen, ungefär som bina. Myrsamhället består av en eller flera drottningar och vinglösa arbetsmyror som ansvarar för utfordringen av avkomman. Vid vissa tider på året förekommer även bevingade han- och honmyror. Beroende på arten är myrorna ljusbruna, mörkbruna eller svarta.

*Biocider skall användas på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten och produktionsinformationen före användning.