Om Neudorff

I harmoni med naturen

Neudorff står för glädje med naturlig trädgårdsodling och har gjort det ända sedan 1854. Samspelet mellan trädgård, natur och miljö står alltid i fokus för oss. Därför erbjuder vi ett brett sortiment av miljövänliga produkter. Vi använder alltid aktiva ämnen/substanser som har sitt ursprung från naturen och som har minimal påverkan på miljön.

Ett familjeföretag

Som ett familjeföretag lägger Neudorff särskilt stor vikt vid den personliga sammanhållningen bland sina anställda. Neudorff stärker också aktivt regionen kring huvudkontoret i Emmerthal, i det vackra Weserbergland i hjärtat av Tyskland. Där deltar vi aktivt i projekt och stödjer lokala föreningar och på så sätt kan vi trygga våra anställdas arbetsplatser och samtidigt stödja regionen.

Klimatneutralt, resursbesparande och hållbart

Sedan 2021 har vi med hjälp av vattenkraft, solcellsanläggningar och kraftvärme gjort vår elproduktion klimatneutral. Vi jobbar aktivt med att spara resurser inom alla områden i företaget.
Med detta bidrar vi till en hållbar utveckling i linje med FN´s agenda 2030

Vår hållbarhetsrapport

Läs här vårt ”Magasin för hållbarhet”

till tidningen

Våra milstolpar

1854 - 1903: Begynnelserna

Fabriken W. Neudorff GmbH KG grundades 1854 i Königsberg i före detta Preussen. På den tiden var fabriken ett av de första tyska företagen som tillverkade växtskyddsmedel och djurvårdsprodukter.  Företaget grundades av Wilhelm Neudorff, en målare med ett särskilt intresse för kemi. Han utvecklade ett mångsidigt sortiment av badessenser, tinkturer, salvor och kosmetika. På den tiden väckte en naturprodukt särskild entusiasm – persiskt insektspulver som framställdes av ett naturligt krysantemumextrakt, pyrethrum. Vi använder detta verksamma ämne än idag i en mer avancerad form i vissa av våra produkter.

1903 - 1987: Utveckling av ett miljövänligt sortiment

År 1903 flyttade företaget till Wuppertal, där det fortsatte att utökade sitt utbud av kemisk-farmaceutiska produkter. Produkter för växtskydd, skadedjursbekämpning och djurvård producerades redan i mitten av 1920-talet och redan då prioriterade man innehållsämnen som var så naturnära som möjligt.

1959 köpte Rudolf Lohmann, farfar till den nuvarande verkställande direktören Hans-Martin Lohmann, upp företaget och flyttade dess säte till Emmerthal i norra Tyskland. Under de följande åren utvecklade och tillverkade man här ett helt nytt segment av produkter.

Från 1987 och fram till idag: Från nisch till marknadsledare

Vårt huvudkontor för produktion och administration finns fortsatt i Emmerthal, vi har ytterligare en produktionsanläggning i Lüneburg, där vi sedan 1987 har tillverkat organiska gödningsmedel och snigelmedel. I Emmerthal produceras våra växtskyddsprodukter. I vår moderna experimentella plantskola nära Hameln utvecklar och tillverkar vi många produkter. Totalt har Neudorff över 290 anställda (år 2022).

Våra viktigaste utmärkelser och certifikat

Prisbelönad - Neudorffs växtskydd är ”Århundradets varumärke”

Neudorff, en pionjär inom utveckling och tillverkning av hållbara produkter för trädgården, är ett av ”Århundradets varumärken” i kategorin växtskydd. Den välrenommerade förlagsgruppen ”Zeit” tilldelar denna utmärkelse till stora tyska varumärken. En jury belönade Neudorffs enastående prestationer inom området växtskydd i en transparent urvalsprocess.

Juryn tyckte att Neudorff är en förebild för hela kategorin växtskydd. Beslutet baseras på ett omfattande och transparent regelverk.

”Vi är stolta över att tilldelas en så exklusiv utmärkelse med vårt innovativa traditionella företag. Därmed hör vi till den främsta i klassen av tyska varumärken med vår kategori växtskydd”, säger Richard von Herman, VD för marknadsföring och försäljning på W. Neudorff GmbH KG. ”Med våra produkter och processer har vi alltid hittat nya vägar inom området miljövänlig och hållbar växtvård och är mycket glada över att få denna utmärkelse för våra decennier av innovativt arbete.”

Klimatneutralt företag i Scope 1 och 2 (klimatneutral produktion) 2022

Segrare i transformationsfältet ”resurser” i tyska hållbarhetspriset ”Deutscher Nachhaltigkeitspreis” 2021

Nationell vinnare av European Business Awards i kategorin "Social Responsibility and Environmental Awareness” 2017.

Vinnare av "Deutsches nachhaltigstes Kleinunternehmen" 2014 (Tysklands mest hållbara mindre företag)

Etablering och certifiering av miljölednings- och energiledningssystemet sedan 2012

Etablering och certifiering av standarden för kvalitetshantering sedan 1999