Om Neudorff

I harmoni med naturen

Neudorff betyder att njuta av naturlig trädgårdsskötsel. Och det sedan 1854. Samspelet mellan trädgård, natur och miljö är alltid vår högsta prioritet. Av denna anledning erbjuder vi ett stort urval av miljövänliga produkter. Vi använder alltid aktiva substanser som kommer från naturen, snabbt växer upp igen och endast har en minimal inverkan på miljön.

Ett familjeföretag

Som familjeföretag lägger Neudorff extra stor vikt vid personlig interaktion och sammanhållning bland medarbetarna. Även regionen kring huvudkontoret i Emmerthal, i det vackra Weserbergland i hjärtat av Tyskland, förstärks aktivt av företaget. Vi är aktivt engagerade i projekt och stödjer lokala föreningar. På detta sätt kan vi säkra våra anställdas arbetsplatser och samtidigt stötta regionen.

Klimatneutralt, resursbesparande och hållbart

Från och med verksamhetsåret 2021 producerar vi klimatneutralt. Den egna elproduktion med hjälp av vattenkraft, solcellsanläggningar och kraftvärme bidrar till detta. Vi ser till att spara resurser på alla områden. Detta är vårt bidrag till en hållbar utveckling i överensstämmelse med FN:s agenda 2030.

Vår hållbarhetsrapport

Läs här vårt ”Magasin för hållbarhet”

till tidningen

Våra milstolpar

1854 - 1903: Begynnelserna

Den kemiska fabriken W. Neudorff GmbH KG grundades 1854 i Königsberg i före detta Preussen. Det var på den tiden det första tyska företaget som tillverkade bekämpningsmedel och djurvårdsprodukter. Företagets grundare var Wilhelm Neudorff, en färgare som var särskilt intresserade av kemi. Han utvecklade ett sortiment av olika badprodukter, tinkturer, salvor och smink. En naturprodukt var särskilt populär redan på den tiden: pyrethrum – det persiska insektspulvret tillverkat av ett naturligt krysantemumextrakt. I några av våra produkter använder vi fortfarande denna aktiva substans i en vidareutvecklad form.

1903 - 1987: Utveckling av ett miljövänligt sortiment

År 1903 flyttade företaget till Wuppertal, där det ytterligare utökade sitt sortiment av kemisk-farmaceutiska produkter. Medel för växtskydd, skadedjursbekämpning och djurvård producerades redan i mitten av 20-talet. Redan då prioriterade man substanser som var så naturnära som möjligt.

1959 köpte Rudolf Lohmann, farfar till den nuvarande verkställande direktören Hans-Martin Lohmann, upp företaget och flyttade dess säte till Emmerthal i norra Tyskland. De följande åren utvecklades och tillverkades här ett helt sortiment av nya produkter.

Från 1987 och fram till idag: Från nisch till marknadsledare

Till vårt huvudkontor för produktion och administration i Emmerthal hör en produktionsanläggning i Lüneburg, där vi sedan 1987 producerar organiskt fast gödningsmedel och våra snigelkorn. I Emmerthal finns också en stor produktionsanläggning för våra växtskyddsprodukter. I vår moderna experimentella plantskola i närheten av Hameln utvecklar och tillverkar vi många produkter. Totalt har Neudorff mer än 290 anställda (år 2022).

Våra viktigaste utmärkelser och certifikat

Klimatneutralt företag i Scope 1 och 2 (klimatneutral produktion) 2022

Segrare i transformationsfältet ”resurser” i tyska hållbarhetspriset ”Deutscher Nachhaltigkeitspreis” 2021

Nationell vinnare av European Business Awards i kategorin "Social Responsibility and Environmental Awareness” 2017.

Vinnare av "Deutsches nachhaltigstes Kleinunternehmen" 2014 (Tysklands mest hållbara mindre företag)

Etablering och certifiering av miljölednings- och energiledningssystemet sedan 2012

Etablering och certifiering av standarden för kvalitetshantering sedan 1999